atelier chantier.jpg

“Back to the basics” / 6 tot 16 jaar

Houtresten en wegwerpspullen zijn de ingrediënten voor een artistieke creatie. Deze onderdelen worden bedachtzaam samengevoegd tot een unieke assemblage. In dit bouwatelier staan verbeelding, oplossingsgericht denken en techniek centraal.

Deze chantier wordt op niveau aangepast naar leeftijd. Geschikt voor lager en secundair.


Chantier Beeldhouwen / 9+

Kappen met beitels, schuren als een zot, puinhoop maken, reliëf kerven, teamwork! In deze actieve chantier breken we wat om er iets van te maken: een heus beeldhouwwerk. De focus ligt op identiteit, beleving en vorm.

Chantier wordt op niveau aangepast: geschikt vanaf vierde leerjaar en secundair.


Atelier Boetseren / 8 tot 18 jaar

Klei, daar kan je pas mee bouwen! In dit atelier komen alle mogelijkheden en technieken van deze flexibele materie aan bod. Stap voor stap boetseren we al onze fantasieën tot leven! Worsten draaien, vorm creëren, textuur aanbrengen tot in de puntjes.

Dit atelier kan gebracht worden vanaf het derde leerjaar en secundair. Het niveau wordt naar mate de leeftijd op uitdagende wijze aangepast.


Atelier Druktechnieken / 9+

Druk druk bezig, met exploreren van diverse druktechnieken! In dit artistiek atelier gaan we toveren met texturen, kleuren en vormen. De nadruk ligt op eigen werkwijze, experimenteren en inhoud.

Opties voor collografie (collage drukken onder de pers) of rubberdruk op textiel (handmatig). Dit atelier kan gebracht worden vanaf het vijfde leerjaar en secundair.


Atelier Handlettering / 9+

Creativiteit ten top tijdens een atelier Handlettering! We gaan aan de slag met tekst, letters, decoraties en illustraties om stapsgewijs inhoud en vorm op elkaar af te stemmen. Dit flow atelier focust op het individuele zoekproces naar een eigen werkvorm. De focus ligt op identiteit en creatief experimenteren.

Geschikt voor jongeren vanaf het vijfde leerjaar en secundair.


Duur: 2 tot 3 uur - maximum 20 deelnemers