ZOEK JE EEN CREATIEVE ACTIVITEIT OF WIL JE ZELF EEN WORKSHOP INRICHTEN?

VOOR.ONTWERP HELPT CREATIEVE KINDEREN, JONGEREN EN VOLWASSENEN BIJ HET AANLEREN VAN ARTISTIEKE TECHNIEKEN, DOOR HET AANBIEDEN VAN DIVERSE WORKSHOPS.SUGGESTIES AANBOD


atelier ASSEMBLAGE

In deze workshop assembleren we kleine hout- en elektrische onderdelen tot een kunstwerkje. Deelnemers onderzoeken allerlei mogelijkheden om de delen aan elkaar te brengen tot een stevige en ludieke assemblage. Deze workshop kan toegepast worden op een gekozen onderwerp (zoals bijvoorbeeld circus, insecten, zelfportret, enz..)

Geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 9 tot 14 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


atelier BOUWEN

In deze workshop gaan we aan de slag met allerlei wegwerp materialen en hout. Deelnemers leren de basistechnieken van het timmeren en vijzen. Ook andere assembleer technieken komen aan bod, met als doel individueel of per 2 een creatief bouwsel te maken. Deze workshop kan thematisch aangepast worden op maat.

Geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 9 tot 16 jaar - groep max. 12 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


atelier BEELDHOUWEN

In deze workshop toveren we een steen van ytong om tot een beeldhouwwerk. Met zaag, beitel, hamer en schaaf gaan we aan de slag om een 3D portret te maken van jezelf. Ook andere toepassingen op maat zijn mogelijk, op basis van een gekozen thema.

Geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 9 tot 16 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


ATELIER foam (onder water)

Met foam klei kunnen takjes, denappels, schors, en andere kleine natuurlijke materialen samengebracht worden tot een klein kunstwerk. Het contrast tussen deze verschillende materialen schept steeds speelse en krachtige resultaten. Deze workshops kan volgens thema aangepast worden.

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur.


ATELIER KLEI

In deze workshop leer je stap voor stap een mannetje maken van klei. Je ontdekt de vele mogelijkheden om met klei aan de slag te gaan en om je creatie af te werken: de opbouw, textuur en expressie inbrengen.

Geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 9 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


workshop tote bag writing

In deze workshop maken we een handlettering op een blanco canvas tas. Zo kan je een ontwerp maken van je naam of favoriete (korte) quote. Er worden je diverse technieken aangereikt om een draagtas te pimpen: zoals verf, textielstiften, stof, sjablonen, rubberdruk, enzovoort... Het ontwerp trachten we aan te vullen met de geschikte decoratieve toets. Zo ga je na afloop met je eigen gepersonalisseerde tas naar huis!

Geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 9 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


Druktechniek: collografie

Collografie is een vorm van hoogdruk. Het is een druktechniek om textuur weer te geven op papier. Een collografie is de afdruk van een collage, gemaakt uit fijn vindmateriaal en/of verschillende papiersoorten. Elke afdruk ik uniek, maar kan meermaals gereproduceerd worden. Een Collografie kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het ontwerpen van wenskaarten, lauter decoratief of als illustratie bij poezië.

Geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 9 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


druktechniek: rubberdruk

Rubberdruk is een eenvoudige techniek om vormen, letters en kleuren te drukken met de hand. Een rubberdruk werkt als een stempel, en die leer je in deze workshop zelf maken! Met een rubberdruk kan je experimenteren met vormen en kleuren. We maken woorden, een poster, kaartenreeks en/of werken patronen uit op textiel.

Geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 7 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


atelier HANDLETTERING

In deze workshop werken we met veel geduld aan een Handlettering. We gaan aan de slag met letters, woorden en tekens. Je krijgt handen vol inspiratie over lettertypes, compositie, spaciëring en mogelijke accenten die een ‘handgeschreven’ creatie uniek maken. We proberen verschillende stijlen, werkmethodes en papieren om je eigen tekst vorm te geven. Zo leer je al doende je eerste letters tekenen en geliefde quote ontwerpen. Voor deze workshop is geen voorkennis vereist. Iedereen welkom!

Geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


experimenteren met HANDLETTERING

Als gevolg op de basisworkshop handlettering gaan we verder experimenteren met verschillende creatieve materialen en methodes: inkt, brushpen, ecoline, wasco, aquarelle, kleuren mengen, achtergronden - schaduw - overgang creëren, enz… Je wordt onder gedompeld in de vele mogelijkheden om individueel verder te gaan experimenteren met Handlettering. Een beetje ervaring is wenselijk (maar niet noodzakelijk).

Geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


bullet journal

Een Bullet Journal is heel wat meer dan een gewone agenda: het is een persoonlijk werkboek waar je al je plannen en ambities in kwijt kan. Bovenal is het voornamelijk een creatieve bezigheid! Je leert stap voor stap een index maken voor je pagina's, Futur Log, weekplanning, bullets gebruiken en je wordt aangezet om je eerste persoonlijke interessepagina's vorm te geven. Je maakt ook kennis met diverse creatieve materialen en oplossingen die je meteen kan toepassen in jouw persoonlijk werkagenda.Met een beetje ervaring in Handlettering kan je zo aan de slag. Voor beginners in Handlettering wordt er een korte basisinitiatie gegeven. 

Geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


ATELIER VLEKSELS: patronen en illustraties

Vleksels maken is een onuitputbare bron van inspiratie en experiment voor het maken van illustraties en decoraties! In deze workshop gaan we vollop experimenteren met kleuren en vormen, door het gebruik van verf en inkt op diverse papiersoorten. Experimenteren in zijn ruimste vorm, is meestal het toeval aan zijn lot over laten. Er zullen tools aangereikt worden omtrent kleurgebruik en verschillende methodes om met vlekken creatief aan de slag te gaan. We gaan met onze vleksels diverse papierwaren decoreren en we maken een prentenreeks van illustraties en patronen

Geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 8 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


ATELIER macramé

In deze workshop leer je de basis van de handwerktechniek 'macramé'. Stap voor stap ontdek en oefen je de meest courante knopen en het gebruik van parels in je werkstuk. De aangeleerde knopen zijn ook meteen bruikbaar om een knap patroon te kunnen creëren. Diverse patronen brengen we samen bij het maken van een eigen handgeknoopte plantenhanger.

Geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


ATELIER COLLAGE: PAPIER EN LETTERS

Collage is een kunstvorm die gebruikmaakt van uitgeknipte of gescheurde stukken papier, die met lijm of medium op een stevige ondergrond geplakt worden. Letters en lettersjablonen kunnen hierbij een waardevolle aanvulling zijn. Het is een techniek waarmee men volop kan experimenteren!  Een collage kan gebruikt worden op een poster, lauter decoratieve toepassing en/of thematische illustratie.

Geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


Quote vormgeven: collage in typografie

Quotes zijn mooie woorden die je raken en je net iets anders naar de alledaagse dingen laten kijken. In deze workshop gaan we één van onze favoriete quotes vormgeven. We gaan op zoek naar de geschikte compositie en typografie (letters). Op basis van collage maken we woorden, tekens en patronen. We werken toe naar een krachtige blikvanger voor in huis. Een quote kan je ter plaatse uitkiezen of zelf meebrengen. 

Geschikt voor jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar - groep max. 16 deelnemers - duur min. 2 uur tot 4 uur.


atelier op maat mogelijk! aangepast aan techniek en/of thema


praktisch

Doelgroep: kinderen vanaf 6jaar, jongeren of volwassenen (workshop Handlettering enkel vanaf 12 jaar)

Lesgever: Marijke Verlinden, heeft een Master in de grafische vormgeving en Bachelor beeldhouwkunst. Reeds 7 jaar ervaring als leerkracht.

Tijdstippen: overdag en avond in de week, of in het weekend.

Prijs : volgens uurtarief of per ingeschreven deelnemer. Verplaatsingskosten worden gerekend aan 0,30€/km

De prijs is vrijgesteld van btw bijdrage.


graag een workshop boeken of heb je nog vragen?

Neem gerust contact op!

Vraag offerte aan per mail naar: voor.ontwerp@hotmail.com of bellen met Marijke: 0486 71 45 58


AGENDA 2019

Vrijdag 22/02/2019, 29/03/2019, 17/05/2019 en 14/06/2019: Workshop beeldhouwen Ytong, BS De Regenboog Geel

Woensdag 30 januari 2019: workshop Handlettering, Bar Cesar Scherpenheuvel

Woensdag 31 januari 2019: workshop Handlettering, Bar Cesar Scherpenheuvel (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Maandag 4 februari 2019: workshop Macramé plantenhanger, Stoffenschuur Diest (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Dinsdag 7 februari 2019: workshop Handlettering, Stoffenschuur Diest (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Maandag 11 februari 2019 (18u30 tot 20u30): Handlettering, Mechelen

Donderdag 14 februari 2019: experimenteren met Handlettering, Stoffenschuur Diest (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Maandag 18 februari 2019: workshop macramé wandtapijt, Stoffenschuur Diest (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Woensdag 27 februari 2019 (14u tot 16u): Druktechnieken, Boechout

Woensdag 27 februari 2019: workshop Bullet Journal, Bar Cesar Scherpenheuvel (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Donderdag 28 februari 2019: workshop Bullet Journal, Stoffenschuur Diest (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Vrijdag 1 maart 2019: workshop bouwen, Itterbeek

Woensdag 13 maart 2019 (14u tot 16u): druktechnieken, Kalmthout

Donderdag 14 maart: kleiworkshops (5de leerjaar), BS Itegem

Vrijdag 15 maart 2019: kleiworkshop (4de leerjaar), BS Itegem

Woensdag 20 maart 2019: workshop krijtborden, Stoffenschuur Diest (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Vrijdag 22 maart 2019: kleiworkshop (4de leerjaar), BS Itegem

Donderdag 28 maart 2019: workshop Handlettering, Stoffenschuur Diest (INSCHRIJVEN KAN NOG!)

Dinsdag 2 april 2019: workshop Ytong, BS Westmalle

Vrijdag 5 april 2019: workshop Ytong, BS Westmalle

Zaterdag 14, 15 en 17 april 2019 : Beeldend Atelier op de jaarlijkse KUNSTWEEK, MPI Oosterlo